Доступність посилання

ТОП новини

Україна має докази щодо причин катастрофи «Боїнга-777» – Порошенко


Бойовики угруповання «ДНР» на місці катастрофи «Боїнг-777», 20 липня 2014
Бойовики угруповання «ДНР» на місці катастрофи «Боїнг-777», 20 липня 2014

Україна має докази, що дають відповідь на питання, як трапилася катастрофа літака «Боїнг-777». Про це, як інформує прес-служба глави держави, президент Петро Порошенко заявив під час зустрічі зі спеціальним представником прем’єр-міністра Австралії з розслідування авіакатастрофи на Донбасі Алланом Грантом Хьюстоном.

«Глава держави заявив, що Україна має докази, які дають відповідь на питання – коли, де і як це трапилось. Спецслужби України готові надати всі матеріали міжнародній експертній комісії, яка проводить розслідування обставин трагедії з літаком», – мовиться у повідомленні прес-служби президента.

Спеціальний представник прем’єр-міністра Австралії зазначив, що прибув до України, щоб максимально сприяти у проведенні розслідування, подоланні наслідків трагедії та проведенні ідентифікації загиблих.

«Ситуація з тілами дуже проблемна, але ми дякуємо вам за всі зусилля для того, щоб її розв’язати», – цитує слова Хьюстона прес-служба українського президента. Аллан Грант Хьюстон також наголосив на важливості забезпечення доступу експертів до місця падіння літака.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

На борту літака перебували 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

СБУ: бойовики приховують «чорні скриньки» зі збитого «Боїнга» (аудіозаписи)

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера про збитий пасажирський літак

Здобуті СБУ переговори бойовиків щодо зенітно-ракетного комплексу «Бук-М»

XS
SM
MD
LG