Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає Конгрес США визнати бойовиків на сході України терористами


Президент Петро Порошенко звернувся до Конгресу США із закликом визнати терористами бойовиків та організації, що діють на сході України, а також всіх, хто їх підтримує. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Порошенка.

«Це буде важливий жест солідарності, на який ми очікуємо від всього світу», – цитує слова Порошенка його прес-служба.

Український президент наголосив, що «не можна називати сепаратистами тих, хто вбиває невинних людей, вони – терористи». За його словами, «кожна людина у світі зараз має відчути, наскільки це загрозливо для всіх».

Петро Порошенко вважає, що у випадку, коли санкції проти Росії не працюють, «є підстави для звернення до Конгресу США про надання Україні для вирішення проблем безпеки спеціального статусу – головного союзника поза блоком НАТО».

Щодо заяви російської сторони про те, що поруч із малайзійським літаком міг знаходитись український, Порошенко сказав: «Це безвідповідальне та неправдиве твердження». Президент України також наголосив, що, «є багато доказів того, що Росія підтримує терористів на сході України».

У понеділок президент США Барак Обама закликав Росію використати свій вплив, зупинити проросійських сепаратистів і змусити їх дати доступ міжнародним експертам до місця катастрофи «Боїнга-777» у Донецькій області.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

На борту літака перебували 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

XS
SM
MD
LG