Доступність посилання

ТОП новини

ЄС слід оборонятися: не тільки від ракет, але й від російської пропаганди – Лінкявічус


Лінас Лінкявічус
Лінас Лінкявічус

Європейський союз має негайно інтенсифікувати зусилля і посилювати тиск на Росію, «щоб не ставати частиною проблеми», заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус.

«Ми маємо говорити не просто про напади чи постачання зброї через кордон, а про терористичні акти. Я думаю, що настав час називати конкретні імена й визнати терористичними організаціями так звані «ДНР» та «ЛНР». Також настав час запровадити ембарго на поставки зброї до Росії, тому що це не логічно далі торгувати зброєю з агресором», – сказав Лінкявічус.

«Ті, хто думає, ніби те, що коїться в Україні, – далеко і нас не стосується, – глибоко помиляються», – додав литовський міністр.

«Нам слід пробудитися й розпочати оборонятися не лише від ракет, але й від брехні і пропаганди, яка поширюється росіянами у всьому світі та стала інтенсивнішою протягом останніх днів», – вважає голова литовського дипломатичного відомства.

«Ми знаємо, хто стоїть за терористами, як ракети, зенітні установки та танки перекидаються через кордон у той час, як лунають заяви про нібито його охорону. Водночас лунають звинувачення на адресу інших, але Росія не визнає власної відповідальності», – заявив Лінас Лінкявічус.

Міністр відзначив, що, на його думку, потенціал індивідуальних санкцій не вичерпався: потрібно застосувати їх щодо ближчого оточення російських можновладців.

Він також переконаний, що ЄС демонструє бездіяльність і цим заохочує Володимира Путіна до нових актів агресії: «Наша (ЄС – ред.) бездіяльність – також частина проблеми. Ми, звісно, не можемо себе звинувачувати в тому, що відбувається, ми не чинимо терористичних актів, але бездіяльність, очікування чогось, без скоординованої позиції, ми іноді запрошуємо продовжувати в тому ж стилі».

«Я вже не знаю, що ще має трапитися, щоб ми усвідомили, з ким насправді маємо справу», – додав Лінас Лінкявічус.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, представники дипломатичних відомств ЄС сьогодні зібралися на нараду щодо останнього розвитку подій в Україні. За даними європейських ЗМІ, можливе впровадження нових санкцій щодо відповідальних за розгортання конфлікту в східних регіонах України.

XS
SM
MD
LG