Доступність посилання

ТОП новини

Голові Дніпропетровської облради висунули звинувачення у використанні «тітушків», він не погоджується


Голові Дніпропетровської обласної ради Євгену Удоду прокуратура Дніпропетровської області оголосила про підозру в здійсненні злочину за фактом нападу «тітушок» на активістів місцевого Євромайдану, що стався 26 січня біля будівлі Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Як повідомили у прес-службі прокуратури, слідчі ще остаточно не визначили кваліфікацію статті, оскільки слідчі дії тривають.

«Йде слідство. Остаточна кваліфікація статті поки що не визначена», – заявили у відомстві.

Водночас голова Дніпропетровської облради Євген Удод сьогодні виступив із відкритим зверненням до жителів області, де заявив, що обвинувачення прокуратури може торкнутися не тільки його «як громадянина і керівника обласної ради, а й позначитися на загальній ситуації в регіоні».

«Досягнута стабільність опинилася під загрозою. З обласної прокуратури я отримав повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Злочину, якого я не скоював. Прокуратура області підозрює мене особисто в організації заворушень, які сталися у Дніпропетровську 26 січня 2014 року. Я в черговий раз відкидаю всі висунуті проти мене звинувачення. Я вже дав усі необхідні пояснення. У результаті стало очевидно, що я не був причетним і не міг бути причетним ні до організації штурму будівлі ОДА, ні до організації її захисту», – йдеться у заяві Удода.

26 січня 2014 року під Дніпропетровською облдержадміністрацією сталось побиття «тітушками» мирних демонстрантів, постраждали десятки людей, зокрема, журналісти.

Раніше прокуратура оголосила про підозру в здійсненні кримінального злочину, передбаченого статтею 293 Кримінального кодекси України, трьом активним учасникам подій, зокрема одному організатору.

XS
SM
MD
LG