Доступність посилання

ТОП новини

Росія продовжує нарощувати військову присутність вздовж кордону з Україною – прикордонники


Два російські гелікоптери Мі-24 порушили повітряний простір України, повідомляє Державна прикордонна служба України.

«О 23:05 21 липня на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» (Луганська область) на напрямку Волошино (РФ) – Золотарівка (Україна) зафіксовано порушення повітряного простору України (до 2 км) двома вертольотами Мі-24», – зазначає Держприкордонслужба.

«У подальшому вертольоти повернулись на територію Росії та взяли курс на н.п. Волошино (Росія)», – повідомляється на сайті відомства.

За повідомленням, прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону і оборону державного кордону України «в умовах вкрай складної та напруженої обстановки».

Росія продовжує нарощувати військову присутність вздовж кордону з Україною, наголосили в прикордонслужбі. Продовжується обстріл позицій українських прикордонників та військовослужбовців ЗС України з території Росії, додали у відомстві.

«З 23:50 21 липня до 00:30 22 липня на ділянці відділу прикордонної служби «Станично-Луганське» (Луганська область) здійснено мінометний обстріл позицій прикордонників з території Росії (біля 40 пострілів). Після чого техніка (висновок зроблено за шумом двигунів) вирушила вглиб території Росії. Внаслідок обстрілу загиблих немає, одного прикордонника поранено, 3 – отримали контузію», – йдеться в повідомленні.

«З 03:30 до 04:00 22 липня було здійснено повторний обстріл позицій з реактивних систем залпового вогню «Град» (до 7 залпів). Втрат особового складу немає», – додали у відомстві.

Загалом впродовж ночі бойовики обстрілювали позиції прикордонників з артилерійської зброї і мінометів сім разів.

У районі населеного пункту Шевченкове прикордонники виявили сліди заїзду з території Росії до 14 автомобілів з метою застосування реактивних систем «Град», які зайняли позиції в полі і виконали стрільби по позиціях українських сил (про що свідчать сліди на землі та спалена трава), додали у прикордонслужбі.

Речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко раніше сьогодні повідомив, що протягом доби бойовики 20 разів обстріляли сили АТО, 13 військовослужбовців загинули.

XS
SM
MD
LG