Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку захопили координатора дій бойовиків – СБУ


Служба безпеки України заявляє, що викрила і припинила злочинну діяльність створеної російськими спецслужбами з числа громадян України диверсійно-підривної групи, «члени якої незаконно постачали в Україну з Росії військове спорядження і найманців».

«Встановлено, що зловмисники також збирали і передавали терористам відомості військового характеру про дислокацію підрозділів Збройних сил України в зоні АТО», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, 21 липня співробітники СБУ захопили одного із керівників групи, який отримував завдання безпосередньо від російських кураторів – громадянина України «Г» (прізвисько «Натан»), уродженця і мешканця Донецька. У нього вилучили речові докази, які підтверджують протиправну діяльність на користь іноземної держави, додали в СБУ.

За повідомленням, на даний час здійснюються першочергові оперативно-слідчі дії зі встановлення і затримання усіх членів розвідувально-підривної групи і виявлення інших каналів потрапляння в Україну засобів підтримки бойовиків.

XS
SM
MD
LG