Доступність посилання

ТОП новини

Брехня дня. Голова КПУ заявив росіянам, що в зоні АТО торгують органами


Петро Симоненко
Петро Симоненко

Голова українських комуністів виступив на російському інтернет-каналі, де говорив про нинішній «націонал-фашистський режим» сучасної України, а також торгівлю органами, яка, за його словами, відбувається на полях бою на Сході України. Тим часом, російське книжкове видавництво продовжує видавати антиукраїнські «фантастичні романи».

Керівник Компартії України Петро Симоненко розмовляв у вівторок із ведучим новин російського інтернет-порталу LifeNews після того, як Верховна Рада України ухвалила зміни про регламент парламенту, який дозволить розпустити партію комуністів.

За словами Симоненка, такий розвиток подій – це наслідок заколоту в лютому і встановлення «націонал-фашистського режиму». Наразі триває встановлення диктатури цього режиму, сказав Симоненко.

Він також недоброзичливо обізвався про нову владу, яка складається з мільярдерів та олігархів. А те, що відбувається в стінах Верховної Ради, назвав «мракобіссям».

«Сьогодні за різними оцінками тільки серед тих, хто служить в українській армії, бере участь у цій так званій антитерористичній, а це терористична операція проти українського народу, мінімум 9 тисяч осіб загинуло», – заявив Симоненко.

Більше того, лідер комуністів України упевнено заявив про те, що «дехто на цій війні наживається на продажу органів важкопоранених і щойно вбитих бійців».

Наприкінці інтерв’ю ведучий подякував Симоненкові та попросив його продовжувати «боротися за правду».

За словами ж секретаря Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Андрія Парубія, за час проведення антитерористичної операції на сході України загинуло понад 300 українських бійців.

Щодо трансплантації органів, то це процедура, яка вимагає не тільки висококваліфікованих фахівців, але і вельми стерильних умов і потужних холодильників для збереження органів, тому спекуляція на такій темі насправді не витримує критики.

Більше того, Симоненко в ефірі LifeNews не прокоментував заяву колишнього однопартійця Олександра Голуба про те, що голова Компартії володіє «багатомільйонними рахунками у західних банках і віллою в Іспанії».

«Україна – поле бою»

Тим часом одне з найбільших у Росії книговидавництв «Эксмо» випустила серію книжок під назвою «Україна – поле бою. Фантастичний бойовик».

Перша книжка серії – «Український фронт. Червоні зірки над Майданом» – вийшла ще в березні цього року. Відтоді світ побачили ще шість книжок серії, серед них «Україна в крові. Бандерівський геноцид» і «Поле бою – Севастополь. Місто-герой проти НАТО».

Ось уривок із останньої: «Кораблі Чорноморського флоту ВМС Росії покидали Севастопольську бухту відповідно до категоричних вимог Верховної Ради України та чергового «кольорового» уряду на чолі з президентом, який відпрацьовує свою вашингтонську зарплату».

Кожна з семи книжок має наклад близько 3 тисяч примірників, тобто 21 тисячу загалом. Коштує кожна з цих книжок в середньому близько 55 гривень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG