Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародний експерт: знайдено 200 тіл загиблих у авіакатастрофі «Боїнга-777»


Поїзд, яким сьогодні до Харкова привезли останки жертв катастрофи літака, 22 липня 2014 року
Поїзд, яким сьогодні до Харкова привезли останки жертв катастрофи літака, 22 липня 2014 року

Знайдено тіла 200 загиблих в авіакатастрофі «Боїнга-777», індентифікуватимуть їх експерти не в Україні, а в Нідерландах. Про це заявив голова місії Нідерландів в Україні Ян Тайндер сьогодні в Харкові.

«Наскільки нам відомо, і про це зараз можемо говорити впевнено: відомо про 200 жертв. Це означає, що досі залишаються тіла на території, де сталась катастрофа. І вони будуть знайдені, ми мусимо це зробити», – розповів він.

За словами експерта, робота на місці катастрофи є складною, адже доводиться координувати багато спеціалістів із різних країн, що спілкуються різними мовами. Він зазначає: головний пріоритет експертів – працювати обережно й уважно, щоб врешті-решті усі родичі загиблих могли поховати своїх рідних. Також він додав, що експерти на місці не можуть визначити національність того чи іншого загиблого, тож над цим питанням працюватиме експертна місія в Нідерландах.

За словами Тайндера, поки не відомо, скільки триватиме робота місії та чому в медіа час від часу з’являються різні дані про кількість знайдених тіл. Він підкреслив, що місія робить усе можливе, щоб знайти всіх постраждалих.

Як заявив голова місії, 23 липня борт з останками загиблих в катастрофі малайзійського «Боїнга-777» вилетить з Харкова в Нідерланди.

Раніше сьогодні голова урядової комісії, перший віце-прем’єр Володимир Гройсман повідомив, що, за попередніми даними, в поїзді, що прибув до Харкова, є 282 тіла загиблих і 87 фрагментів тіл, які, за попередніми даними, належать 16 особам.

XS
SM
MD
LG