Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль звинувачує США через заборону польотів до Тель-Авіва


Ізраїльські прикордонники спостерігають за пасажирами, що прибувають до міжнародного аеропорту «Бен-Гуріон»
Ізраїльські прикордонники спостерігають за пасажирами, що прибувають до міжнародного аеропорту «Бен-Гуріон»

Ізраїль звинуватив Сполучені Штати у потуранні тероризму після того, як федеральні регулятори заборонили американським авіакомпаніям літати до Тель-Авіва.

Мотивацією такого рішення авіаційної влади США став ракетний обстріл бойовиками «Хамасу» території, прилеглої до аеропорту «Бен-Гуріон». 22 липня Федеральне управління цивільної авіації заборонило авіакомпаніям США літати до цього аеропорту принаймні протягом доби.

Міністр транспорту Ізраїлю Ісраель Кац сказав, що «Бен-Гуріон» «є безпечним і повністю охороняється». Кац назвав тимчасову заборону «непотрібною», стверджуючи, що система протиракетної оборони «Залізний купол» гарантує повітряне прикриття для польотів над Тель-Авівом.

В Ізраїлі припускають, що заборона на польоти є проявом тиску Вашингтона на Ізраїль з метою припинення військової операції в Смузі Гази. Держдепартамент США заперечує такі міркування.

Двотижнева ескалація протистояння в Смузі Гази вже забрала життя щонайменше 609 палестинців, головно цивільних, а також 29 ізраїльтян – 27 солдатів і двоє цивільних.

XS
SM
MD
LG