Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов обіцяє розпустити фракцію КПУ в четвер уранці


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Спікер Верховної Ради України заявив, що в четвер, 24 липня, вранці розпустить парламентську фракцію Комуністичної партії України.

«Завтра зранку його (закон про внесення змін до регламенту парламенту – ред.) буде опубліковано в «Голосі України», і він набуде чинності... і я виконаю історичну місію – розпущу фракцію комуністів», – заявив він на ранковому засіданні парламенту.

Тим часом, сьогодні депутати від фракції Комуністичної партії залишили зал засідань Верховної Ради після того, як депутати від ВО «Свобода» вигнали із сесійної зали голову КПУ Петра Симоненка.

На початку сьогоднішнього засідання слово взяв народний депутат від ВО «Свобода» Олексій Кайда. Він заявив, що вчора Симоненко в інтерв’ю російським телеканалам сказав, що українська армія масово вбиває людей, і що з тіл людей виймають органи. За це Кайда запропонував видалити Симоненка із сесійної зали.

За Симоненка вступилися «регіонали» і комуністи, однак він пішов.

Протягом останнього місяця з фракції Комуністичної партії України вийшли кілька народних депутатів, унаслідок чого склад фракції КПУ в парламенті став меншим, ніж під час її формування на першій сесії.

22 липня парламент 232 голосами надав спікеру законодавче право розпускати фракцію, якщо вона стала меншою, ніж під час формування на першій сесії. Увечері 22 липня президент України Петро Порошенко підписав цей документ.

XS
SM
MD
LG