Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові попрощалися із загиблими в авіакатастрофі малайзійського літака


Тіла загиблих у катастрофі літака відправляють до Нідерландів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

Жалобна церемонія прощання із загиблими в авіакатастрофі малайзійського лайнера «Боїнг 777» відбулася у Харкові. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, літак із трунами загиблих вирушив до Нідерландів. Скільки саме тіл відправили, наразі невідомо.

«Від імені президента, прем’єр-міністра, уряду та всього українського народу я звертаюся до родичів пасажирського рейсу MH-17 – прийміть наші глибокі співчуття. Ми сумуємо разом із вами», – сказав голова урядової комісії з розслідування обставин трагедії, віце-прем’єр України Володимир Гройсман на церемонії в Харківському аеропорту.

Він також запевнив, що українська сторона докладе всіх зусиль для встановлення причин катастрофи та притягнення винних до відповідальності.

Зі свого боку, посол Нідерландів в Україні Кеес Кломпенхаувер пообіцяв, що буде зроблено все можливе, щоб процес ідентифікації був проведений якнайшвидше.

У церемонії прощання взяли участь представники посольств Нідерландів, Канади, Великої Британії, Індонезії, Австралії, Малайзії та США.

Після хвилини мовчання труни з останками загиблих завантажили в літак.

Літак «Боїнг 777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за маршрутом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 людей. Захід і влада України заявляють, що літак збили проросійські бойовики за ймовірної підтримки Росії.

XS
SM
MD
LG