Доступність посилання

ТОП новини

Як СБУ охороняє Дніпропетровськ від диверсантів


Як СБУ охороняє Дніпропетровськ від диверсій?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00

Як СБУ охороняє Дніпропетровськ від диверсій?

Роман Єгоров

Дніпропетровськ – СБУ відловлює диверсантів із гранатометами та вибухівкою. Нещодавно спецслужбовці затримали терористичну групу з Луганщини, яка збиралася підірвати міст, трубопровід та обласну адміністрацію. А перед цим силовики спіймали диверсантів, які хотіли створити «Дніпропетровську народну республіку».

Просто в готельному номері силовики затримали двох чоловіків родом з Луганщини, які приїхали до Дніпропетровська не з пустими руками. Чоловіки з позивними «Борода» та «Стафф» виконували наказ одного з керівників сепаратистів на Донбасі. Збиралися провести кілька терактів.

«Обрали три об’єкти. Два з них – це мости, третій – обладміністрація. Всі прекрасно знають, що губернатор працює ночами», – розповідає Андрій Луговський, начальник УБОЗ ГУМВС у Дніпропетровській області.

Окрім гранатометів у номері знайшли карти Дніпропетровська та балаклави. До теракту затримані ретельно готувалися.

«Група осіб пройшла в свій час певну спеціальну диверсійну і військову підготовку в таборах Луганщини. Мала конкретне завдання. Тому всі докази за розробку зібрані і не викликають ніякого сумніву», – каже Віталій Криворучко, перший заступник начальника УСБУ в Дніпропетровській області.

Третьому із злочинної групи вдалося втекти і зараз він у розшуку. Проти затриманих уже порушили карне провадження за фактом «Терористичний акт». І це вже вдруге за місяць. Кілька тижнів тому СБУ затримала шістьох місцевих мешканців, які планували теракти і хотіли створити «Дніпропетровську народну республіку».

«Через соціальні мережі вони поширювали публічні заклики до порушення територіальної цілісності України та формували з мешканців групи для проходження відповідної бойової підготовки», – розповідає Ігор Воловик, керівник прес-центру УСБУ в Дніпропетровській області.

Дніпропетровськ – кістка в горлі сепаратистів

Ці люди мали тісні зв’язки з сепаратистами на Донбасі та планували створити їм дніпропетровську групу підтримки. У чоловіків вилучили вибухівку, пістолети, гранати та схеми вчинення терактів.

«За цим фактом СБУ порушила карне провадження за ст. 110. Тобто «Посягання на територіальну цілісність» та ст. 258 «Терористичний акт», – повідомив Ігор Воловик.

Дніпропетровщина вже давно стоїть «кісткою» у горлі бойовиків, вважають політологи. Вони не виключають подальших спроб дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Дніпропетровськ обрали не випадково, оскільки зараз наше місто є оплотом стабільності. Наше місто зараз під прицілом
Віктор Пащенко

«Для них єдиний шанс перемогти у цій війні – це деморалізувати українське суспільство. З одного боку це постійні панічні чутки, з іншого – напруги додали б терористичні акти. Дніпропетровськ обрали не випадково, оскільки зараз наше місто є оплотом стабільності. Наше місто зараз під прицілом», – говорить політолог Віктор Пащенко.

У СБУ зараз працюють справжні патріоти – Ягун
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:24:01 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG