Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура розслідує факти «співпраці високопосадовців із терористами» в Маріуполі


Бойовики патрулюють спільно з міліцією біля Маріуполя, фото 15 травня 2014 року
Бойовики патрулюють спільно з міліцією біля Маріуполя, фото 15 травня 2014 року

Слідчий відділ прокуратури Донецької області проводить розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), повідомила сьогодні прес-служба цієї облпрокуратури.

Встановлено, що посадовці міської ради та міліції Маріуполя брали участь у спільній нараді з представниками так званої «ДНР», за результатами якої підписали спільний «меморандум про порядок та безпеку» в місті, мовиться в повідомленні.

Наразі проводиться комплекс слідчих дій, допитуються учасники спільного засідання з бойовиками незаконного військового формування. Діям усіх високопосадовців, які співпрацювали з членами вказаного угруповання, буде надано сувору правову оцінку в межах чинного законодавства, заявляють у прокуратурі.

Згадані події сталися у травні, після першої невдалої спроби визволити Маріуполь від сепаратистів. Через безлад, що виник тоді в місті, представники міської влади й міліції домовилися тоді з бойовиками про «співпрацю» в нагляді за громадським порядком.

XS
SM
MD
LG