Доступність посилання

ТОП новини

Заступник міністра оборони: Росія руйнує соборність України і розколює ЄС


Ігор Кабаненко, архівне фото
Ігор Кабаненко, архівне фото

«Росія сьогодні докладає чималих зусиль, щоб шляхом прихованої підтримки терористів зруйнувати соборність України, а також розколоти ЄС, підтримуючи європейські партії праворадикального спрямування», – заявив сьогодні заступник міністра оборнони Ігор Кабаненко.

Як повідомила прес-служба міністерства, про це, зокрема, він говорив на зустрічі в Києві з головою групи Європейської народної партії в Європейському парламенті Манфредом Вебером.

«Саме в Україні зараз відбувається битва за майбутнє Європи. Розгортання подій у нашому регіоні є серйозним викликом не лише для України, а й для європейської та світової безпеки», – наголосив Кабаненко.

Заступник міністра зазначив, що «терористи, які сьогодні діють на території двох східних областей України і яких підтримує та виправдовує Росія, показали своє істинне обличчя всьому світові».

«Грабунки, вбивства цивільного населення, взяття заручників та насильство є звичною картиною на контрольованій ними території. Останньою краплею в цій картині стали факти мародерства, зафіксовані на місці катастрофи малайзійського авіалайнера, а також перешкоджання роботі міжнародних експертів, які працювали на місці катастрофи літака», – наводить прес-служба його слова.

Кабаненко також констатував, що сьогодні Росія активно намагається відволікти увагу світової спільноти від події з літаком шляхом активізації дій бойовиків, нарощування сценаріїв гібридної війни та стягування військ до кордонів України.

«Лише завдяки спільним зусиллям ми зможемо зупинити агресора», – сказав Ігор Кабаненко.

На частині територій Донецької й Луганської областей, де наразі діють проросійські сепаратисти за підтримки з боку Росії, триває антитерористична операція українських силових структур із метою визволити ці території від сепаратистської окупації.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом MH17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. Служба безпеки України заявляє, що зібрала беззаперечні докази прямої причетності Головного розвідувального управління та Федеральної служби безпеки Росії до збиття авіалайнера. У Росії ж роблять заяви, що мають на меті скласти вину за загибель літака на Україну, аж до натяків чи й прямих звинувачень, що його збили українські військові.

XS
SM
MD
LG