Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО бачать свідчення передачі озброєнь сепаратистам в Україні з Росії


Північноатлантичний союз постійно отримує нові свідчення про пересування озброєнь на територію України з Росії, які не припиняються з часу збиття малайзійського авіалайнера над Донбасом минулого тижня, заявив у середу представник НАТО.

За його словами, які наводить агентство «Ройтерз», у НАТО зауважили зростання кількості озброєнь, які передаються з Росії до України, вже протягом кількох тижнів.

Це не припинилося і після збиття над Донбасом авіалайнера «Малайзійських авіаліній», і це викликає занепокоєння, наголосив у Брюсселі представник НАТО, який побажав залишитися анонімним.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом MH17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб.

СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала записи розмов проросійських бойовиків, із яких випливає, що літак збили саме їхні люди. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці, а також беззаперечні докази прямої причетності Головного розвідувального управління та Федеральної служби безпеки Росії до збиття авіалайнера.

Росія натомість відразу почала робити заяви, що мали на меті скласти вину за загибель літака на Україну, аж до натяків чи й прямих звинувачень, що його збили українські військові.

XS
SM
MD
LG