Доступність посилання

ТОП новини

Комітет захисту журналістів стурбований зникненням колег в Україні


Міжнародний Комітет захисту журналістів засуджує серію порушень прав журналістів на сході України. Про це йдеться в повідомленні, поширеному на сайті базованої в Нью-Йорку організації.

Щонайменше двоє журналістів зникли на Донбасі за останні два дні, також проросійські сепаратисти на нетривалий час затримали репортера і викрали його асистента. Є повідомлення, що самопроголошена «Донецька народна республіка» заборонила роботу журналістів у зоні конфлікту, інформує сайт Комітету захисту журналістів.

«Викрадення та затримання журналістів та інші порушення свободи преси відбуваються на сході України із запаморочливою швидкістю», – сказала координатор програм Комітету в Європі і Центральній Азії Ніна Огнянова.

«Ми закликаємо всі сторони конфлікту негайно звільнити журналістів і припинити всі спроби цензури, перешкоджання журналістській діяльності, залякування засобів масової інформації», – додала Огнянова.

У вівторок озброєні сепаратисти в Донецьку штурмували номер місцевого готелю і викрали Антона Скибу, який допомагав знімальній групі CNN. Місцезнаходження Скиби зараз невідоме.

Озброєні сепаратисти в Донецьку також ненадовго затримували журналіста польського журналу Nowa Europa Wschodnia Петрав Андрусечка. Вони вимагали від нього наявності акредитації від угруповання «ДНР».

Комітет захисту журналістів також повідомляє про зникнення в районі Донецького аеропорту британського позаштатного кореспондента телеканалу Russia Today Ґрема Філліпса і співробітника проросійського сайту Anna News на ім’я Вадим. За даними російських ЗМІ, ці люди перебувають у руках Збройних сил України, українська влада заперечує це.

XS
SM
MD
LG