Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: переселенці із зони АТО починають повертатися додому


Із Дніпропетровська переселенці із зони АТО починають повертатися додому
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:34 0:00

Переселенці із зони АТО, які пробули на Дніпропетровщині понад два місяці, починають повертатися до Слов’янська і Краматорська на Донеччині, звільнених від озброєних бойовиків. 24 липня з Дніпропетровська додому вирушила перша організована група донеччан.

Для перевезення 55 людей, серед яких в основному літні жінки і діти, дніпропетровська влада надала два автобуси. Колону супроводжують машини Головного управління надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області й медики.

У дорозі людей забезпечили питною водою та продуктами харчування, одразу після приїзду додому їм обіцяють безкоштовний гарячий обід.

За словами першого заступника міського голови Дніпропетровська Вадима Шебанова, поки вирушити в дорогу наважили тільки ті люди, які точно знають, що їхні домівки в Слов’янську і Краматорську не ушкоджені.

«Переселенців, які пройшли через центр допомоги переселенцям у Дніпропетровській області, – понад 4,5 тисячі. За нашими даними, є люди, які переселились автономно, тобто максимальна кількість – 6 тисяч людей. Дехто з людей уже автономно повертається до Краматорська, Слов’янська, Донецька. Сьогодні ми відправляємо організовану партію. Люди виїжджали б більше, але головне побоювання – в їхніх містах ще багато мін», – сказав посадовець.

За словами переселенців, на Дніпропетровщині їх забезпечували всім необхідним, однак після звільнення Краматорська і Слов’янська вони сподіваються на відновлення усталеного життя у себе вдома.

За даними Агентства ООН у справах біженців, станом на 18 липня 2014 року кількість людей, переміщених зі сходу України, складає 80,3 тисячі.

XS
SM
MD
LG