Доступність посилання

ТОП новини

Військовозобов’язані третьої хвилі мобілізації після підготовки посилять кордони і підрозділи АТО


Третя черга часткової мобілізації, яка розпочалася сьогодні, має на меті забезпечення і посилення військ у зоні проведення АТО, прикриття кордонів України і створення можливостей для ротації військ, що перебувають у зоні АТО. Про це повідомив полковник Михайло Щербина, начальник відділу мобілізаційного управління Міністерства оборони.

За його словами, ротація буде проводитися після військової підготовки підрозділів, які будуть доукомплектовані під час мобілізації.

«Обов’язково буде проведена підготовка. Всі військовозобов’язані, які призиваються під час мобілізації, прибувають у військові частини, де проходять бойове злагодження у складі штатних підрозділів, тобто, разом з військовослужбовцями. Це проходить у кілька етапів: підготовка у складі відділення-взвод, рота-батальйон і в складі частин. Як правило, така підготовка триває від 15 до 30 діб. Тільки після цього вони направляються для виконання завдань», – зазначив Щербина.

Він також наголосив на тому, що мобілізація буде проводитися пропорційно по всіх областях України, за винятком Криму. Хоча, як кажуть, в оборонному відомстві, і з цього регіону до Міноборони звертаються військовозобов’язані, які бажають проходити службу. На Донбасі, за словами Михайла Щербини, найперше будуть призивати добровольців.

23 липня президент України Петро Порошенко підписав закон «Про часткову мобілізацію», затверджений парламентом напередодні.

XS
SM
MD
LG