Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вимагає оперативно розслідувати вбивство мера Кременчука і замах на життя мера Львова


Президент Петро Порошенко заявив у неділю, що чекає від Служби безпеки України і від Генеральної прокуратури якнайшвидшого розслідування «двох жахливих злочинів» – убивства мера Кременчука Олега Бабаєва і замаху на життя мера Львова Андрія Садового.

Під час зустрічі з Генеральним прокурором Віталієм Яремою та заступником голови СБУ Віталієм Яловенком президент назвав ці злочини проявами терористичних дій, метою яких є залякування населення у мирних регіонах держави, повідомила прес-служба голови держави.

Правоохоронні органи не повинні допустити поширення подібних явищ у мирних містах, селищах і селах, наголосив він. «Маємо з вами об’єднати зусилля для того, щоб захистити мир і спокій українців», – сказав президент. «Зло обов’язково має бути покаране. Це той виклик, який сьогодні терористи кинули правоохоронній системі України. Але в нас є чим відповісти», – заявив Порошенко.

Президент додав, що триматиме перебіг розслідування на особистому контролі і просить інформувати про це його особисто.

Пізно ввечері у п’ятницю будинок, у якому мешкає мер Львова Андрій Садовий зі своєю родиною, обстріляли з протитанкового гранатомета. Ніхто не потерпів, бо родини вдома не було. Сам будинок пошкоджений.

У суботу вранці невідомі застрелили мера Кременчука Олега Бабаєва.

XS
SM
MD
LG