Доступність посилання

ТОП новини

У Держдумі Росії називають бездоказовими докази США про обстріли України


Франц Клінцевич, архівне фото
Франц Клінцевич, архівне фото

Заступник голови комітету з оборони Державної думи Росії Франц Клінцевич назвав у неділю бездоказовими докази США, що Україну обстрілюють із території Росії.

За його словами, як їх цитує російське агентство «РІА «Новості», США «брешуть очевидні речі».

На думку російського депутата, члена прокремлівської партії «Єдина Росія», знімків із космічних супутників недостатньо, щоб звинувачувати Росію в обстрілах України. У самого Клінцевича, сказав він, такої інформації, що «наші обстрілювали з нашої території», немає.

Раніше в середу у США оприлюднили матеріали директора національної розвідки – супутникові фотографії, які є доказами того, що російські війська вели вогонь по українських військових зі свого боку кордону і що підтримувані Росією сепаратисти використовують важку артилерію, надану Росією, при нападах на українські війська вже зсередини України.

Українські військові давно заявляють, що їхні позиції неподалік російського кордону нерідко обстрілюють або з напрямку кордону, або й із території Росії. Ці заяви підтверджували в соцмережах і самі росіяни, мешканці прикордонних сіл, і солдати, які хвалилися своїми обстрілами. Західні розвідки теж заявляли, що мають підтвердження обстрілів України з російської території. Росія відкидає всі докази цього й називає їх неправдивими.

Заяву Франца Клінцевича оприлюднило «РІА «Новості» – цією назвою, тимчасово залишеною від ліквідованого однойменного агентства, наразі користується створена навесні цього року в Росії потужна пропагандистська структура, Міжнародне агентство новин «Росія сьогодні». Її генеральний директор – відомий російський телепропагандист Дмитро Кисельов, а головний редактор – Маргарита Сімоньян, вона ж головний редактор прокремлівського телеканалу мовлення за кордон RT.

XS
SM
MD
LG