Доступність посилання

ТОП новини

Виборів вимагає народ – Соболєв


Ідея виборів залишається центральною для партії «Батьківщина», цього ж вимагають і українці. Про це заявив в ефірі Радіо Свобода керівник фракції партії «Батьківщина» Сергій Соболєв.

«Ідея виборів зрозуміла всім. Але те, як це було реалізовано, мало значення. Відклавши голосування щодо найважливіших рішень, ми дали можливість іншим фракціям, що приєднались з кон’юнктурних позицій, сьогодні мати козир. У результаті, на останній зустрічі президента відбувалось вмовляння з боку Порошенка, Яценюка та «Батьківщини» ухвалити життєво важливі рішення, що стосуються бюджету та податкових питань», – сказав він.

«Перезавантаженя влади по закону Януковича – це неможливо. Інакше знову прийдуть у парламент Азаров або його син, Янукович або його син, ще й будуть триматись за недоторканність», – додав Соболєв.

На позачерговому засіданні парламенту 31 липня «Батьківщина» пропонує поставити на порядок денний питання щодо зміни виборчого законодавства, але тільки після вирішення урядових питань та розгляду заяви виходу з коаліції. Незважаючи на важливість врегулювання виборчого питання, першочерговим Соболєв назвав питання фінансування армії (9 мільярдів гривень), відродження східних регіонів (7 мільярдів гривень) та фінансування місцевих бюджетів (11 мільярдів гривень). «Зранку стільці» – так назвав народний депутат принцип встановлення пріоритетів щодо ухвалення рішень.

XS
SM
MD
LG