Доступність посилання

ТОП новини

Уряд пропонує додаткові ренти й нові заходи економії


Уряд Арсенія Яценюка пропонує оподаткувати надприбутки окремих підприємців шляхом запровадження рент на газ та нафту. Крім того, він виступає за встановлення мінімальної ціни на нафту й газ, з якої сплачуватимуться податки.

Водночас у Кабінеті міністрів обіцяють зекономити 400 мільйонів гривень за рахунок скорочення різних виплат народним депутатам, членам уряду та на 70% зменшити державні витрати на діяльність контрольних служб й інспекцій. Уряд має намір зупинити всі інспекції та перевірки за винятком тих, які здійснює Державна фіскальна служба, й тих, які призначаються спеціальним рішеннями Кабінету міністрів.

Про це заявив Арсенія Яценюк на брифінгу в уряді, закликаючи парламент проголосувати ці зміни до Податкового кодексу й Державного бюджету.

«Народні депутати, члени Кабінету міністрів сидітимуть на голому окладі», – сказав очільник уряду.

Він наголосив на важливості ухвалення нових видів зборів і податків, що розширять податкову базу за одночасного збереження нинішнього рівня пенсій, заробітних плат бюджетників і соціальних виплат.

«У минулому пакеті, який увалював уряд чотири місяці тому, нам вдалося оподаткувати тільки одного олігарха на прізвище Ахметов: у чотири рази була збільшена рентна ставка на руду. Зараз ми хочемо додатково зробити те, що не вдалося зробити тоді за відсутності голосів у парламенті: це додаткові рентні платежі на нафту, на газ», – наголосив Арсеній Яценюк.

Він відзначив, що уряд далі готовий переглядати ставки на руду. «Всі, хто заробляє надприбутки, у сучасних воєнних умовах повинні чесно й справедливо поділитися», – наголосив урядовець.

31 липня має відбутися позачергове засідання Верховної Ради України, на якому уряд закликає проголосувати зазначені зміни до законодавства.

XS
SM
MD
LG