Доступність посилання

ТОП новини

США і ЄС погодили можливість нових санкцій проти Росії


.
.

Лідери США, Британії, Франції, Німеччини та Італії погодили можливість запровадження нових санкції проти Росії за її дії проти України.

У повідомленні, оприлюдненому адміністрацією президента Франції Франсуа Олланда йдеться, що п’ять лідерів «підтвердили свій намір запровадити нові заходи проти Росії».

Більше деталей про санкції, які обговорювати лідери ЄС та США, наразі немає.

У повідомленні адміністрації Олланда йдеться також, що ЄС та США уважно слідкуватимуть за тим, чи надає Росія військову підтримку сепаратистам на сході України.

У понеділок під час телефонної розмови президент США європейські лідери обговорили наступні свої кроки щодо української кризи.

ЄС оголосив пізно ввечері минулої п’ятниці ухвалений раніше цього дня список з 15 фізичних і 18 юридичних осіб, проти яких запровадив санкції через ситуацію в Україні. Йдеться, зокрема, про голову республіки Чечня у Росії Рамзана Кадирова, керівника російської розвідки Михайла Фрадкова і керівника ФСБ Росії Олександра Бортникова.

Європейський союз, як і США й деякі інші країни, вже запроваджували низку санкцій у зв’язку з анексією українського Криму Росією й дестабілізацією в Україні. Першим етапом санкцій ЄС були політичні, другим, який час від часу розширюють дотепер, стали санкції стосовно фізичних і юридичних осіб із Росії й України, причетних до дестабілізації України.

Євросоюз, як і США, погрожують застосувати й третій етап таких санкцій, проти цілих секторів економіки Росії, якщо Москва не припинить дестабілізовувати Україну, але досі час від часу змінювали умови запровадження цього етапу і постійно уникали його.

Євросоюз у вівторок, 29 липня, може вперше запровадити санкції, що наближатимуться до рівня третього етапу чи вже стануть першим кроком третього етапу.

XS
SM
MD
LG