Доступність посилання

ТОП новини

Волинська громада зібрала понад мільйон гривень на лікування бійця у Франції


21-річний десантник з Волині Анатолій Устим’юк, тяжко поранений під Слов’янськом наприкінці червня, сьогодні вилетів до Франції. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, він отримав шанс зберегти ногу завдяки внескам небайдужих людей.

Після поранення лікарі оперували Устим’юка в Ізюмі, Харкові й Києві, однак специфіка травми не дозволяла зробити магнітно-резонансну томографію, необхідну для ефективної операції. Хлопець практично не пересувався, йому загрожувала ампутація ноги.

Взяти бійця на лікування погодились ізраїльська і французька клініки, однак сума, яку потрібно було зібрати, становила більше мільйона гривень. Волиняни назбирали мільйон двісті тисяч. Цієї суми вистачає на операцію і частково – на реабілітацію пораненого.

Волиняни активно збирають кошти для закупівлі засобів захисту бійцям батальйону територіальної оборони «Волинь», який зараз перебуває в зоні АТО. Відтак усі вони забезпечені бронежилетами. Із них 30 закуплені за кошти благодійників, 50 – за бюджетні кошти.

Тим часом, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у Нововолинську люди обурені діями депутатів міської ради, які лише вчора змогли проголосувати за освоєння коштів на бронежилети, виділених обласною радою більше двох тижнів тому.

XS
SM
MD
LG