Доступність посилання

ТОП новини

Булатов: гроші на концепцію молодіжної політики залучать від проведення лотерей


Під час спеціального форуму у НСК «Олімпійський» у Києві міністр молоді і спорту Дмитро Булатов представив концепцію державної цільової соціальної програми молодіжної політики на період до 2020 року. Серед пріоритетів: неформальна освіта, зайнятість, житло і здоровий спосіб життя.

«Неформальна освіта допоможе молодій людині адаптуватись до дорослого життя. В нас є проекти «Молодіжний працівник» та ІТ університет. У рамках концепції ми закладаємо і центри неформальної освіти в регіонах, для яких держава надаватиме приміщення й оплачуватиме комунальні послуги. Ми традиційно надаватимемо можливість пільгового кредитування для молодих сімей і для того, щоб зробили його нарешті доступним, ми враховуватимемо досвід Польщі. Незважаючи на ті невеликі можливості бюджету, ми вже запланували ряд переговорів із міжнародними банками і фондами, які готові давати гроші державним банкам і запустили програму пільгового кредитування», – анонсував Булатов.

Окрім того, концепцією передбачається створення Національної служби волонтерів і впровадження профорієнтування для школярів (разом з програмою розвитку ООН), коли на основі заповнених анкет і тестів дітям пропонують профільне навчання.

Фінансування на втілення концепції міністерство хоче залучили від проведення лотерей. Для цього готують новий проект закону «Про лотереї».

«Ми будемо кінцевими отримувачами коштів. Із тих підрахунків, які зробили міжнародні експерти ми можемо додатково отримати в бюджет Міністерства молоді і спорту 1 мільярд гривень», – додав міністр.

Нову концепцію вже запропонували на доопрацювання деяким молодіжним організаціям і працівникам профільних управлінь у регіонах. Остаточний варіант міністерство обіцяє оприлюднити 15 листопада.

XS
SM
MD
LG