Доступність посилання

ТОП новини

Волиняни вимагають покарати переслідувачів Майдану


Сьогодні в Луцьку громадські активісти Волині провели акцію «Непокаране зло» під обласною міліцією і прокуратурою.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, молоді люди тримали плакати з написами «Від побитих – до вбитих» і «Непокаране зло зростає». Вони нагадали правоохоронцям про те, що «кривава зима» 2014-го розпочалася з побиття студентів і завершилася розстрілами протестувальників.

Водночас метою акції її учасники називали усунення з посад заступників начальника обласної міліції, які чинили тиск на луцьких майданівців. Зокрема, перешкоджали виїзду автобусів до столиці і вели кримінальні справи проти організаторів волинського Майдану.

Активісти звинувачують прокуратуру в небажанні відкривати справи проти посадовців, які чинили тиск на учасників луцького Євромайдану. Зокрема, громадська активістка Марія Доманська заявила, що подібні акції триватимуть, доки всі винні в переслідуваннях майданівців не будуть покарані і не підуть зі своїх посад.

Справа волинських майданівців була однією з резонансних у грудні 2013 року. Через винесений з кабінету голови облдержадміністрації перевернутий портрет тодішнього президента та карикатури на Віктора Януковича активістам інкримінували хуліганство і пропаганду культу насильства. Певний час одна з активістів, Майя Москвич, носила засіб контролю – електронний браслет, кілька активістів на час розслідування були посаджені під домашній арешт.

XS
SM
MD
LG