Доступність посилання

ТОП новини

Росія про санкції ЄС: соромно за Євросоюз, який заговорив голосом Вашингтона


Нова лінія солодощів, що пипускаються у Росії (архівне фото)
Нова лінія солодощів, що пипускаються у Росії (архівне фото)

У Москві розчаровані запровадженням нових санкції Євросоюзу проти Росії. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Росії.

«Соромно за Євросоюз, який після довгих пошуків власного «єдиного голосу» заговорив голосом Вашингтона, практично відкинувши базові європейські цінності, включаючи презумпцію невинуватості. Політика ЄС тепер не ґрунтується на перевірених фактах, а пишеться під диктовку з Вашингтону у перервах між переглядами сумнівних роликів з YouTube. У Москві розчаровані нездатністю ЄС відігравати самостійну роль у світових справах», – йдеться у повідомленні російського зовнішньополітичного відомства.

У Москві заявляють, що санкції, запроваджені проти Росії, однаково відіб’ються і на економіці Євросоюзу.

«Євросоюз, схоже, готовий йти на серйозні економічні витрати заради реалізації сумнівних геополітичних схем, причому не своїх. Економіки Росії і Євросоюзу – «сполучені посудини». Розпочатий Брюсселем перехід до «третьої хвилі» санкцій позначиться на економічній ситуації в ЄC не мене, ніж у Росії. Ступінь показової старанності окремих країн Євросоюзу у проштовхуванні цього ірраціонального рішення обернено пропорційний рівню наслідків для їх благополуччя», – зазначають у російському МЗС.

МЗС Росії назвало санкції США – намагання «помститися за незалежну» політики Москви.

Сьогодні Європейська комісія узгодила нові персональні санкції через ситуацію в Україні. До цього списку потрапило 8 фізичних і 3 юридичних особи.

Учора ж ЄС оголосив про запровадження економічних санкції проти Росії. У спільній заяві президента Європейської ради та президента Єврокомісії йшлося, що нові, економічні санкції ЄС проти Росії стосуватимуться обмеження доступу російських банків до європейських фінансових ринків, запровадження ембарго на торгівлю зброєю, введення експортних обмежень на товари подвійного використання та обмеження доступу Росії до технологій у нафтовому секторі.

Сьогодні список персональних санкцій має бути надрукований в офіційному журналі ЄС., після чого обмеження набудуть чинності. Остаточний список економічних санкцій проти Росії має бути узгоджений до 31 липня.

До списку нових економічних санкцій США проти Москви увійшли три російських банки – «Банк Москви», «Російський сільськогосподарський банк» і «ВТБ-банк», а також «Об’єднаної суднобудівної корпорації».

XS
SM
MD
LG