Доступність посилання

ТОП новини

ООН закликає дати доступ експертам до місця катастрофи «Боїнга-777»


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликає усі сторони конфлікту в Україні припинити бойові дії поблизу місця катастрофи «Боїна-777» на Донеччині і не перешкоджати доступу до нього міжнародних експертів. Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті ООН.

«Генсек ООН звернувся із закликом до всіх сторін негайно припинити бойові дії поблизу місця катастрофи, щоб міжнародні експерти отримали безперешкодний доступ до місця катастрофи», – мовиться у заяві.

Генсек і Рада безпеки ООН закликають провести повне розслідування авіакатастрофи «Боїнга-777», який був збитий у Донецькій області 17 липня, у результаті чого загинуло 298 людей.

Як заявив віце-прем’єр, голова державної комісії з розслідування обставин аварії літака Володимир Гройсман, українські військові не мають наміру за допомогою сили відновлювати контроль над територією катастрофи малайзійського «Боїнга-777» у Донецькій області.

За його словами, Україна на консультаціях у Мінську в четвер, 31 липня, вимагатиме забезпечити доступ експертів до місця катастрофи малайзійського літака.

Міжнародні експерти, серед яких, крім представників ОБСЄ, також є фахівці з Нідерландів і Австралії, не можуть дістатися на місце збитого літака. За даними РНБО, бойовики мінують територію довкола місця катастрофи і стягують туди важку техніку.

XS
SM
MD
LG