Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив колишнього мера Стаханова під арештом – МВС


Шевченківський районний суд Києва обрав щодо затриманого мера Стаханова Юрія Борисова запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці. Про це йдеться у повідомленні радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенка на його сторінці у Facebook.

«Щодо Юрія Борисова головним слідчим управлінням МВС була порушена кримінальна справа за статтею 110 Кримінального кодексі – посягання на територіальну цілісність України, зокрема за активне сприяння в організації та проведенні псевдореферендуму 16 травня у Стаханові. Генеральна прокуратура ухвалила рішення передати слідство щодо Борисова в СБУ у зв’язку з тим, що СБУ вже веде низку справ щодо сепаратизму у Луганській області. Сьогодні Шевченківський районний суд в особі судді Бугеля В. В. вирішив обрати для Юрія Борисова запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 2 місяці», – зазначає Геращенко.

При цьому, наголошує радник керівника МВС, можливість звільнення Борисова з-під варти, судом не передбачена.

Юрія Борисова звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність України. За версією правоохоронців, мер Стаханова співпрацював з представниками колишньої влади, а також депутатами від «Партії регіонів». За їхньою допомогою він організував у Стаханові проведення так званого «референдуму» 11 травня щодо відокремлення Луганської області від України.

XS
SM
MD
LG