Доступність посилання

ТОП новини

До нового списку санкцій ЄС увійшли троє старих приятелів Путіна


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

ЄС доповнив список персональних санкції через дестабілізацію ситуації в Україні. Перелік 8 нових фізичних та 3 юридичних осіб оприлюднено в офіційному журналі Євросоюзу.

До списку санкцій увійшли троє давніх приятелів президента Росії Володимира Путіна – перший заступник керівника президентської адміністрації Олександр Громов, колишній партнер Путіна Аркадій Ротенберг та Микола Шамалов – співзасновник так званого кооперативу «Озеро», він є другим найбільшим акціонером банку «Росія».

Обмеження також стосуються так званих керівників угрупувань «ДНР» і «ЛНР», які Україна визнала терористичними організаціями, а також так званих керівників окупованого Криму.

До списку нових персональних санкцій ЄС увійшли також три юридичних особи – російська державна оборонна компанія «Алмаз-антей», авіакомпанія «Добролет», яка є підрозділом «Аерофлоту», вона з часу анексії Криму здійснювала авіаперевезення між Москвою і Сімферополем, а також «Російський національний комерційний банк», який став першим російським банком, що увійшов у Крим після його анексії.

Персональні санкції набирають чинності з моменту їх оприлюднення.

Окремі санкції ЄС стосуються і незаконно анексованих Росією українських Криму і Севастополя. Євросоюз заборонив нові інфраструктурні інвестиції на цих територіях, які Росія наразі вважає своїми, в галузях транспорту, телекомунікацій, енергетики і видобування природних ресурсів – нафти, газу і мінеральних копалин.

Остаточний список економічних санкцій проти Росії має бути узгоджений до 31 липня.

До списку нових економічних санкцій США проти Москви увійшли три російських банки – «Банк Москви», «Російський сільськогосподарський банк» і «ВТБ-банк», а також «Об’єднаної суднобудівної корпорації».

XS
SM
MD
LG