Доступність посилання

ТОП новини

Україна вдячна за санкції Заходу і розраховує на подальшу співпрацю – МЗС


Україна вдячна ЄС та іншим державам, у тому числі США, Канаді, Японії, які запровадили санкції проти Росії. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ України.

«Ухвалені рішення про застосування додаткових обмежувальних заходів – це чіткий сигнал Російській Федерації. Нехтування принципами міжнародного права, анексія суверенної території іншої держави, експорт насильства і тероризму не залишаться без належної реакції світового співтовариства. Продовження агресивної політики щодо України та всього цивілізованого світу призведе до поглиблення міжнародної ізоляції Росії», – зазначають в українському зовнішньополітичному відомстві.

МЗС України висловлює сподівання, що міжнародні партнери будуть готові до й до подальших кроків, щоб зупинити російську агресію.

«Розраховуємо, що Європейський союз та наші міжнародні партнери будуть готовими до подальших активних та скоординованих зусиль, спрямованих на припинення Російською Федерацією експорту агресії, насильства і тероризму. Ми закликаємо весь цивілізований світ долучитися до кроків, здатних зупинити спровоковане російською стороною кровопролиття та зазіхання на суверенітет і територіальну цілісність України», – мовиться у повідомленні МЗС.

У середу увечері ЄС оголосив список персональних санкції проти 8 фізичних та 3 юридичних осіб через дестабілізацію ситуації в Україні. Він оприлюднений в офіційному журналі Євросоюзу. Окремі санкції ЄС стосуються і незаконно анексованих Росією українських Криму і Севастополя.

Остаточний список економічних санкцій проти Росії має бути узгоджений до 31 липня.

До списку нових економічних санкцій США проти Москви увійшли три російських банки – «Банк Москви», «Російський сільськогосподарський банк» і «ВТБ-банк», а також «Об’єднаної суднобудівної корпорації».

Можливість приєднатися до санкції проти Росії розглядає і Норвегія.

XS
SM
MD
LG