Доступність посилання

ТОП новини

МВС оприлюднило черговий доказ участі Росії в обстрілах України


Російський полковник Ігор Гіркін (Стрєлков) (ліворуч). Так званий «міністр оборони» угруповання «ДНР», яке визнане в Україні терористичним
Російський полковник Ігор Гіркін (Стрєлков) (ліворуч). Так званий «міністр оборони» угруповання «ДНР», яке визнане в Україні терористичним

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що має чергові докази участі російських військових у бойових діях в Україні на боці сепаратистів.

МВС оприлюднило запис переговорів одного з лідерів угруповання «ДНР», російського полковника Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) з бойовиком із позивним «Кеп», де вони домовляються про вогневу підтримку сепаратистів з боку Росії.

Цей запис, кажуть українські правоохоронці, доводить безпосередню участь російських війсь в обстрілах позицій українських військових.

«Вказані матеріали свідчать про безпосередню участь регулярних частин Міністерства оборони Росії у бойових діях на боці терористів проти українських військових. Особливий цинізм ситуації у тому, що йдеться не про передачу гуманітарної допомоги, техніки чи озброєння, а про вогневу підтримку дій бойовиків артилерією з російської території», – повідомляє прес-служба МВС.

У неділю Державний департамент США офіційно оприлюднив матеріали директора національної розвідки США, які доводять факт обстрілу українських військових з території Росії з поясненнями про супутникові знімки, поширені раніше американськими дипломатами й журналістами.

Як мовиться в повідомленні, фотографії є доказами того, що російські війська вели вогонь по українських військових зі свого боку кордону і що підтримувані Росією сепаратисти використовують важку артилерію, надану Росією, при нападах на українські війська вже зсередини України.

Міністерство оборони Росії заявило, що докази США про обстріл українських військових з боку Росії «сфальсифіковані у Києві».

XS
SM
MD
LG