Доступність посилання

ТОП новини

Льотчицю Савченко допитають у Воронежі через заяву про її викрадення – адвокат


Українську військову льотчицю Надію Савченко, яку бойовики викрали на Луганщині і відвезли до Росії, у четвер допитають у російському Воронежі щодо поданої захистом заяви про її викрадення. Про це повідомляє адвокат Савченко Марк Фейгін на своїй сторінці у Twitter.

«Згідно з нашою заявою до слідчого комітету про викрадення Савченко, судячи з усього, почата дослідча перевірка. Завтра Надію допитають у Воронежі», – зазначає Фейгін.

25 липня Воронезький обласний суд Росії відхилив апеляцію захисту і залишив Надіо Савченко під вартою до 30 серпня, відмовившись випустити її під заставу у 500 тисяч рублів.

​У середині червня військову льотчицю Надію Савченко захопили бойовики у зоні проведення АТО. Пізніше з’ясувалося, що вона перебуває під вартою у Росії. Там її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їх напади на українських військових.

Російські слідчі стверджують, що Савченко затримали після того, як вона сама в’їхала до Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали бойовики на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Савченко. Її утримують у СІЗО Воронежа. Савченко не визнає провини.

XS
SM
MD
LG