Доступність посилання

ТОП новини

Американський сенатор Левін закликає розширити військову допомогу Україні


Голова комітету Сенату США з питань збройних сил Карл Левін
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил Карл Левін

Голова комітету Сенату США з питань збройних сил Карл Левін закликає надати Україні військову допомогу у вигляді летальної зброї захисної дії, що президент США Барак Обама наразі відмовляється робити.

Сенатор-демократ зазначив, що допомога не може бути «провокативною», але може включати серед іншого боєприпаси та ракети «земля-повітря».

У вівторок Барак Обама відкинув можливість надання Україні додаткової військової допомоги. Він зазначив, що «проблема полягає не у здатності України перемогти у бою сепаратистів».

Левін відкинув таке пояснення.

«Те, що сказав президент мене не задовільняє, коли він говорить, що ми сподіваємося на мирне вирішення питання. Звісно, що ми сподіваємося», – наголосив голова комітету Сенату США з питань збройних сил.

Кілька республіканських законодавців уже закликали направити в Україну зброю летальної дії, але для демократів такі заяви є рідкістю.

У понеділок під час телефонної розмови між міністрами оборони України Валерієм Гелетеєм та США Чаком Гейґелем, Гелетей звернувся до США з проханням про «додаткову підтримку безпеки».

Раніше США вирішили надати Україні 33 мільйони доларів нелетальної військової допомоги (зброю несмертельної дії). Однак поки не погоджувалися надати зброю вбивчої дії.

XS
SM
MD
LG