Доступність посилання

ТОП новини

Україна вимагає роз’яснень від Росії через дії військових


Україна вимагає роз’яснень від Росії щодо військової діяльності поблизу державного кордону з Україною. Про це повідомляє департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

За цим повідомленням, Україна скористалася своїм правом за Віденським документом ОБСЄ 2011 року і 30 липня надіслала Російській Федерації запит з вимогою роз’яснити мету накопичення сил та засобів Збройних сил Росії поблизу державного кордону. У запиті наводяться незаперечні докази посилення протягом останнього часу російського військового угруповання.

На цьому фоні особливу тривогу викликає факт проведення починаючи з 29 липня масштабного триденного льотно-тактичного навчання в Ростовській області і Ставропольському краї, під час якого, за інформацією Міністерства оборони Росії, плануються бойові пуски некерованих реактивних снарядів та «відпрацювання знищення повітряного десанту умовного противника, а також надання вогневої підтримки наступаючим мотострілецьким і танковим підрозділам».

Як наголошується в повідомленні, у запиті України констатується, що не припиняються обстріли території нашої держави з території Росії, далі фіксуються факти порушення кордону російською військовою технікою, а також безпілотними літальними апаратами, відбувається передача російською стороною озброєння і військової техніки бойовикам, що діють у Донецькій і Луганській областях.

У цьому зв’язку Україна закликала Російську Федерацію вжити невідкладних заходів з метою негайного припинення таких незаконних дій.

Згідно з положеннями Віденського документа, російська сторона має надати відповідь на запит України протягом 48 годин, тобто орієнтовно до 23:00 1 серпня 2014 року, мовиться в повідомленні.

XS
SM
MD
LG