Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: дострокові парламентські вибори – це вже реальність


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що на сьогодні дострокові парламентські вибори стали реальністю.

«І це не тому, що цього хоче хтось із народних депутатів, політиків або чиновників. Це тому, що 80% українців вимагають цього», – повідомив президент, виступаючи в парламенті.

Водночас, за його словами, це не має перешкоджати продуктивній роботі гілок влади. «Сьогодні це питання нашої спільної відповідальності. І, звісно, сьогодні нікому не легко – ні прем’єр-міністрові, який бере на себе величезний шматок відповідальності, ані парламентарям чи кожному народному депутатові, ані президентові», – наголосив Порошенко, додавши, що набагато складніше нині українцям, які захищають свою країну.

Порошенко також висловив переконання, що ухвалені парламентом законопроекти на підтримку військовослужбовців стануть запорукою успішного проведення антитерористичної операції.

«Нині Україна витрачає 70 мільйонів гривень на день на забезпечення АТО. Наші Збройні сили успішно ведуть наступ по всіх напрямках, по всіх секторах ефективних дій українських десантників, спецназівців, мотострільців, прикордонників та інших українських героїв», – заявив президент.

За його словами, той факт, що Верховна Рада підтримала відповідні законопроекти, «є запорукою нашою спільної перемоги, перемоги України».

Сьогодні на закритому засіданні парламент у цілому ухвалив зміни до Податкового кодексу і до державного бюджету. Водночас Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект щодо реформування системи управління єдиної газотранспортної системи України.

Після цього парламент відмовився підтримати відставку прем’єра Арсенія Яценюка. 24 липня Яценюк подав у відставку у зв’язку з розпадом коаліції й блокуванням урядових ініціатив.

XS
SM
MD
LG