Доступність посилання

ТОП новини

Контактна група домовилася про доступ експертів до місця катастрофи «Боїнга-777» та звільнення заручників – ОБСЄ


Одне з попередніх засідань контактної групи (архівне фото)
Одне з попередніх засідань контактної групи (архівне фото)

Безперешкодний доступ міжнародних експертів до місця катастрофи «Боїнга-777» на Донеччині та негайне звільнення великої кількості заручників. Такими, як повідомляє ОБСЄ, є результати сьогоднішньої зустрічі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України з участю сепаратистів, яке відбулося у Мінську.

«Контактна група вкотре наголосила на необхідності звільнення заручників та інших незаконно утримуваних осіб як важливому елементі взаємного погодження і тривалого припинення вогню», – наголошують в ОБСЄ.

Серед інших вимог в ОБСЄ називають створення механізму спостереження і контролю місії ОБСЄ одночасне з припиненням вогню та забезпечення ефективного контролю і перевірки українсько-російського кордону.

Чергова зустріч представників тристоронньої контактної групи з сепаратистами має відбутися наступного тижня.

Про проведення цієї зустрічі у Мінську раніше домовилися президента України і Білорусі. Контактна група була представлена у повному складі: другий президент України Леонід Кучма, посол Росії в Києві Михайло Зурабов і офіційний представник нинішнього голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Хайді Тальявіні.

У переговорах брали участь і представники сепаратистів, але їхні імена не повідомлялися.

XS
SM
MD
LG