Доступність посилання

ТОП новини

Шпигун Росії, затриманий у Львові, збирав інформацію про АТО


У Львові затримали російського шпигуна
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

Львів – Працівники управління Служби безпеки України у Львівській області затримали росіянина, який виконував завдання російської військової розвідки – створював у Львові агентурну мережу з числа колишніх і діючих військовослужбовців. Про це повідомив у п’ятницю на брифінгу начальник Львівського обласного управління СБУ.

За словами начальника Львівського обласного управління СБУ Віктора Андрейчука, російський шпигун проживав у Львові під виглядом підприємця протягом останніх двох років. Він винаймав помешкання.

«Іноземець активізував свою шпигунську діяльність наприкінці березня цього року. Він шукав для співпраці колишніх і нинішніх військовослужбовців, щоб створити агентурну мережу, яка мала збирати таємну інформацію про сили, засоби, людей, які їхали в зону АТО. Ці люди працювали за винагороду. Затримали російського громадянина під час передання інформації про військових, які відряджались у зону АТО», – наголосив Віктор Андрейчук.

Російський шпигун знав і володів усіма методами роботи СБУ. Під час його затримання у помешканні виявлено зброю. Зараз проводиться експертиза, звідки у чоловіка ця зброя.

Відтак СБУ не допустила створення у західному регіоні України агентурної мережі. Однак скільки таких шпигунів працює в українських регіонах Віктор Андрейчук не сказав. Таємну інформацію затриманий планував передавати своїм кураторам, які координували антиукраїнську діяльність з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим.

Російського громадянина підозрюють у вчиненні злочину, передбаченому статтею114 (шпигунство) Кримінального кодексу України. За цей злочин він може бути позбавлений волі терміном до 15 років. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області. Зараз російський шпигун утримується під вартою.

Протягом трьох останніх місяців працівники управління СБУ у Львівській області депортували з території України семеро громадян Росії, яких підозрювали у диверсійній діяльності на Львівщині.

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG