Доступність посилання

ТОП новини

Булатов: я піду у відставку, коли цього вимагатиме експертне середовище


Булатов про відкати у конкурсі молодіжних проектів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:23:57 0:00

Булатов про відкати у конкурсі молодіжних проектів

У відповідь на мітинг під Кабінетом міністрів щодо відставки Дмитра Булатова, нинішній міністр молоді та спорту заявив Радіо Свобода, що покидати свій пост не збирається.

«У відставку треба йти тоді, коли експертне середовище про це скаже. Жоден з впливових громадських діячів, політиків або журналістів не висловлюють такої думки», – сказав він.

На закиди щодо «некомпетентності» та «корумпованості» тендерів молодіжних проектів, про що скандували протестувальники під стінами Кабінету міністрів України, Булатов відповів: «Коли відбувся конкурс за участі представників Євросоюзу та найвпливовіших в світі фондів, громадської платформи країн східного партнерства, фонду Гаврилишина, Фонду «Відродження», це обурило тих, хто заносив «відкати», та з року в рік вигравали тендери. Це була виключно корумпована схема. Завдяки тиску, через високопосадовців, через ЗМІ вони досягали свого. Теж саме стосується і Стелли Захарової. І я маю конкретні приклади. Білоножко з самого початку тендерів жив виключно за отримання грантів корупційним шляхом. Пан Білоножко працює в концерні «РТТ», де він відомий скандалами, що стосуються грантів. На цьогорічному тендері його проекти викликали сумніви у комісії, не було довіри до того, що це реальні проекти».

За словами Дмитра Булатова, акція є своєрідним шантажем і відповіддю на відмову у державному фінансуванні проектів учасників пікету. «В якийсь момент до мене прийшли хлопці, пан Білоножко, Станіслав Куценко та ще деякі, і сказали «От дивись, ми маємо два папірці. В одному сказано, що ти – гарний, а в іншому – поганий. Якщо ти підпишеш наші гранти, ми скажемо, що міністр – добрий, якщо ні – поганий». Але ж ми прагнемо довіри. Вона складається з дрібниць і вибудовується роками. Я відправив їх до конкурсної комісії, яка і прийняла рішення. Я не надавав ніяких переваг нікому, і керувався двома фільтрами: закон і справедливість. Саме тому представники Європейського союзу висловили довіру до цього конкурсу, зокрема представник ЄС в Грузії, в Україні, чого не було у минулі роки. Підписання гранту для проекту, що не пройшов молодіжний конкурс, та не представлений у відкритих джерелах, це – «рішалово».

1 серпня вимагати відставки міністра молоді і спорту України Дмитра Булатова під Кабінет міністрів прийшли активісти молодіжних організацій і студенти, представники Автомайдану. Свою присутність вони пояснили незадовільним виконанням міністром своїх обов’язків. Серед учасників була присутня олімпійська чемпіонка Стелла Захарова.

XS
SM
MD
LG