Доступність посилання

ТОП новини

Обама Путіну: стурбований дедалі більшою підтримкою сепаратистів


Президент США Барак Обама в розмові з президентом Росії Володимиром Путіним у п’ятницю повторив своє глибоке занепокоєння тим, що Росія посилює підтримку сепаратистів в Україні, повідомив Білий дім.

Обама в телефонній розмові наголосив Путіну, що мав би за краще дипломатичне вирішення кризи в Україні, мовиться в повідомленні.

«Обидва керівники домовилися тримати свої канали зв’язку відкритими», – повідомила прес-служба президента США.

Крім того, мовиться в повідомленні, Обама повторив Путіну також занепокоєння тим, як Росія виконує свої зобов’язання за Договором про ліквідацію ракет середньої і малої далекосяжності.

В оприлюдненому раніше у п’ятницю викладі цієї ж розмови у версії Кремля ніяк не згадані претензії США, натомість у ньому йдеться про претензії Росії. За цією версією, Путін у розмові з Обамою критикував накладені США санкції через дестабілізаційні дії Москви в Україні. «Голова російської держави схарактеризував лінію на нарощування Вашингтоном санкційного тиску як контрпродуктивну, таку, що завдає серйозної шкоди двосторонній співпраці і міжнародній стабільності загалом», – заявили у прес-службі президента Росії.

Днями американські засоби інформації повідомляли, що адміністрація президента США на початку тижня звинуватила Росію в порушенні Договору про ліквідацію ракет середньої і малої далекосяжності, укладеного США та СРСР у 1987 році.

Цими ж днями США оголосили про нові економічні санкції проти Росії через її роль у дестабілізації становища в Україні. Обама заявив після цього, що запроваджені санкції зроблять слабку російську економіку ще слабшою.

Кілька нових пакетів санкцій проти Москви через її дії проти України оголосив цього тижня і Євросоюз.

XS
SM
MD
LG