Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан заявляє про нові втрати через ескалацію конфлікту в Нагорному Карабасі


Міністерство оборони Азербайджану заявило про вбивство чотирьох своїх військовослужбовців 2 серпня в районі Нагорного Карабаху.

У заяві оборонного відомства йдеться про те, що азербайджанські військові підрозділи відповідали на атаку з боку «вірменських груп саботажу».

Посадовець міністерства оборони Азербайджану повідомив Радіо Свобода, що «азербайджанські військові літаки здійснюють маневри, щоб захистити батьківщину».

Самопроголошене міністерство оборони Нагорного Карабаху заявило, що вбито сімох азербайджанських вояків та одного їхнього солдата під час успішного відбиття атак азербайджанських підрозділів.

Тим часом міністерство оборони Вірменії звинуватило Азербайджан в ескалації насильства в Нагорному Карабасі, зокрема в тому, що той використовує артилерію та піддає обстрілам заселені території.

1 серпня Міністерство оборони Азербайджану повідомило про вбивство вірменськими силовиками вісьмох своїх військовослужбовців упродовж трьох попередніх днів.

Нагорний Карабах проголосив незалежність від Азербайджану після війни 1988-1994 років, що забрала життя близько 30 тисяч людей та змусила сотні тисяч покинути свої домівки.

МЗС Росії висловило 2 серпня занепокоєння у зв’язку зі спалахом насильства у Нагорному Карабасі й заявило, що жодна подальша ескалація є неприпустимою.

США 1 серпня закликали всі сторони вжити потрібних заходів для зменшення напруги й поважати режим припинення вогню. Заступниця речника Державного департаменту США Марі Гарф оприлюднила заяву, в якій офіційний Вашингтон закликає лідерів Вірменії та Азербайджану зустрітися «за найближчої нагоди, щоб відновити діалог щодо ключових питань».

Мінську групу з врегулювання конфлікту в Нагорному Карабасі, сформовану за участі ОБСЄ, очолюють Франція, Росія та США.

XS
SM
MD
LG