Доступність посилання

ТОП новини

Півтисячі діячам культури Росії можуть заборонити в'їзд до України – Геращенко


Антон Геращенко, радник міністра внутрішніх справ України
Антон Геращенко, радник міністра внутрішніх справ України

МВС розглядає питання про заборону на в'їзд до України для 500 діячів культури Росії, які підтримали анексію Криму і позитивно оцінюють сепаратистські настрої на сході України. Про це радник міністра МВС Антон Геращенко написав на своїй сторінці в Facebook.

«Ми зараз, зі свого боку готуємо список щодо заборони в'їзду в Україну близько 500 російських діячів, які схвалили анексію Криму і розділ України», – повідомить Антон Геращенко, коментуючи ситуацію, яка сталася на пляжі нічного клубу «Ібіца» в Аркадії, коли активісти намагалися зірвати концерт української співачки Ані Лорак.

​За словами Геращенка, міліція діяла в рамках інструкцій, забезпечуючи громадський порядок в час, коли протестувальники намагалися зірвати концерт співачки. В разі виявлення доказів про неправомірні дії міліції, буде проводитись розслідування.

Відео користувача ВО Свобода Одеса у YouTube

​В неділю в Одесі кількадесят протестувальників намагалися зірвати концерт співачки Ані Лорак, звинувачуючи її у проросійських поглядах, захід перенесли з 10-ї вечора на опівніч, і в цьому проміжку, як стверджують у соцмережах очевидці, кілька учасників протесту отримали тілесні ушкодження від працівників міліції.

Раніше Міністерство закордонних справ Латвії внесло деяких громадян Росії в список іноземців, яким заборонено в'їзд до цієї країни, серед них Йосип Кобзон, Валерія і Олег Газманов.

XS
SM
MD
LG