Доступність посилання

ТОП новини

Kомандир 72-ї бригади: моїх бійців у Росії намагається завербувати ФСБ, вони оголосили голодування


Українських військових, які через артобстріл змушені були перейти кордон з Росією намагається завербувати російське ФСБ, вони оголосили голодування. Про це Радіо Свобода повідомив командир 72-ї механізованої бригади Андрій Грищенко.

«ФСБ намагалося перетягнути їх на свій бік. Їх не відпускають четверту добу і вони оголосили голодування», – зазначає Грищенко.

Оцінюючи вчинок своїх солдатів, Грищенко сказав , що в нього «двоякі почуття, тому що ці бійці упродовж двох місяців нормально воювали, мужньо і домоглися нормальних результатів. З одного боку я їх звинувачую, а з іншого знаю, як вони воювали. Дуже велика кримінальна відповідальність лежить на командирах, котрі ухвалили таке рішення», – зазначає Грищенко.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Частина вояків 72-ї окремої механізованої бригади, які прикривали кордон у Луганській області під перехресним вогнем сепаратистів та російських військ, змушені були відступити під тиском озброєних сепаратистів у Росію.

У понеділок в Міністерстві оборони заявляли, що 438 солдатів бригади та прикордонників у неділю змушені були перейти російський кордон в районі російського селища Гукове, коли у них скінчилися набої.

У понеділок завдяки переговорам на батьківщину повернулося 180 військових. У вівторок Росія відправила до України ще близько 200 солдатів.

Відтак у Росії залишається ще близько 60 українських військових. Радіо Свобода не має інформації, стільки саме із них оголосили голодування.

Інформації від українських офіційних інстанцій про голодування військових також наразі немає.

XS
SM
MD
LG