Доступність посилання

ТОП новини

Заборона Росією імпорту зі США поглибить її ізоляцію – Білий дім


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Заборона Москви на імпорт товарів зі США лише поглибить ізоляцію Росії. Про це заявляють у Білому домі.

За словами речниці Білого дому Лаури Лукас Маґнусон, заходи, які запроваджує Москва проти західних компаній через те, що США і ЄС запровадили санкції проти Москви, у майбутньому вдарить по російській економіці.

Маґнусон наголосила, що навіть російський Центральний банк заявив, що заборона імпорту харчів стимулюватиме зростання інфляції у Росії.

Низка ЗМІ процитувала речника Росспоживстандарту Олексія Алексеєнка, який заявив, що «всі продукти харчування», вироблені у США будуть заборонені. Він додав, що «фрукти і овочі з ЄС» можуть бути заборонені також.

Американський і європейський імпорт продуктів харчування до Росії становить кілька мільярдів доларів щорічно.

У середу президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким забороняється упродовж року ввозити до Росії окремі види сільськогосподарської продукції, сировину і продовольство з країн, що запровадили санкції проти Росії.

Указ набирає чинності вже 6 серпня, але уряд Росії має ще окремим рішенням визначити перелік товарів, на які поширюється заборона.

У середу Канада запровадила нові санкції через дестабілізацію ситуації в Україні. Загалом під дію обмежень потрапляють 22 компанії та 19 фізичних осіб.

Упродовж минулого тижня й початку нинішнього Євросоюз, а також США і низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії на дестабілізацію становища в Україні, зокрема втручання на сході України та анексію Криму.

XS
SM
MD
LG