Доступність посилання

ТОП новини

Міліція затримала на Майдані машину зі зброєю і золотом


«Якщо буде бардак, мене люди зрозуміють, я заведу на Майдан міліцію» – Терещук
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00

«Якщо буде бардак, мене люди зрозуміють, я заведу на Майдан міліцію» – Терещук

Під час прибирання комунальниками Майдану працівники міліції затримали машину зі зброєю та золотом. У машині, за словами правоохоронців, була дівчина. Її теж затримали, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Микола Величкович.

«Виявилося, що там було 5-6 пістолетів, до десяти автоматів, один гранатомет. Також там були золоті речі: ланцюжки, перстні. Зараз проводяться слідчі дії», – сказав він.

За вчинення спротиву працівникам правоохоронних органів затримано близько десяти «жителів наметового містечка».

За словами начальника ГУМВС у Києві Олександра Терещука, він спеціально не давав міліції команди застосувати будь-яку силу, оскільки сподівався, що бійці могли б домовитись з тими, хто залишився на центральній площі Києва. Водночас, якщо переговори з майданівцями не будуть дієвими, прибирати центральну площу столиці прийде вже і міліція.

«Щоб не було конфлікту і бійки, я міліцію туди не заводив. Заведені були лише ті люди, які пройшли військові дії. Відверто скажу, ми не змогли надати допомогу комунальникам. Бо коли почали кидати каміння, змушені були відступити. Я розумію, що втрачу людей, яких завтра треба в Слов’янськ відправляти. Але якщо бардак буде тривати, іншого виходу немає, я думаю мене мешканці Києва зрозуміють, якщо я заведу туди міліцію і наведу порядок», – сказав Олександр Терещук.

За даними правоохоронців, у сутичках на Майдані постраждало близько п’ятдесяти бійців підрозділів особливого призначення «Київ-1» та «Київ-2» і четверо комунальників. Також пошкоджено чотири самоскиди, чотири навантажувачі, сім комунальних машин викрадено.

Загалом прибирати Майдан незалежності 7 серпня прийшли 140 спецпризначенців та півтисячі комунальників.

За вчинення у спротиві працівникам правоохоронних органів затримано близько десяти «жителів наметового містечка» і відкрито кримінальне провадження за частиною статті 296 (хуліганські дії, вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG