Доступність посилання

ТОП новини

Український кінорежисер Сенцов залишиться під вартою – суд


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Московський міський суд визнав законним продовження до 11 жовтня арешту українського режисера Олега Сенцова, затриманого в Криму й обвинуваченого в підготовці терактів.

Апеляційна скарга захисту, який просив скасувати рішення про продовження арешту, була відхилена. Виступаючи в суді, адвокат Сенцова заявив, що арешт був санкціонований нелегітимним судом в Сімферополі і незаконно продовжений Лефортовським судом у Москві.

Сенцов був затриманий у Криму співробітниками ФСБ Росії 11 травня. Відтоді він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів в Сімферополі, Ялті й Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Сенцову загрожує до 20 років позбавлення волі. Адвокат Сенцова заявляв, що в кримському СІЗО його катували. Режисер провину не визнає. Крім нього, у цій справі арештовані ще три людини.

Звільнити Сенцова закликають багато його колег і правозахисники, які вважають його політичним в’язнем. На їхню думку, звинувачення проти нього сфабриковані, а режисер був затриманий за свою громадянську позицію. Сенцов – активний учасник Майдану.

XS
SM
MD
LG