Доступність посилання

ТОП новини

Павличенко в ООН: є загроза вторгнення Росії під приводом миротворчої операції


Ситуація на кордоні України і Росії – напружена, є загроза великомасштабного вторгнення Росії в Україну під приводом миротворчої операції. Про це заявив виконувач обов’язків постійного представника України у Раді безпеки ООН Олександр Павличенко.

«У нас є підстави очікувати відкритого вторгнення Росії під приводом миротворчої операції», – наголосив Павличенко.

За його словами, Росія посилює військову присутність, обстрілює українські підрозділи, а російські безпілотники порушують повітряний простір України.

«Їхня тактика – не що інше, як тероризм. Вона загрожує життю, здоров’ю та добробуту наших співвітчизників. І обов’язком уряду є захист своїх громадян. І це є метою операції проти терористів», – наголосив Павличенко.

Він зазначив, що ніякі російські сили не можуть увійти на території України без згоди влади.

У п’ятницю відбувається екстрене засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації з правами людини на Донбасі.

У середу у НАТО заявили, що Росія накопичила на кордоні з Україною близько 20 тисяч військових і може ввести їх під виглядом миротворців. В альянсі вважають, що Росія може використати свої війська під прикриттям гуманітарної чи миротворчої місії.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російські миротворчі сили повинні перебувати в постійній готовності до виконання своїх завдань.

Посол Росії в ООН Віталій Чуркін раніше заявив, що Москва хоче послати гуманітарну місію для допомоги цивільному населенню на схід України.

В адміністрації президента України заявили, що введення на територію України «миротворчого контингенту» з боку Росії розцінюватиметься як пряма агресія.

XS
SM
MD
LG