Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Росії: військові навчання на півдні – завершені


Російські військові навчання на півдні країни – завершені. Про це повідомляє Міністерство оборони Росії.

За повідомленням, російська військова авіація, яка брала участь у цих навчаннях передислокована з тимчасових баз до постійного місця дислокації. Також, мовиться у повідомленні, зенітні ракети підготовлені до відправлення на постійні їхні позиції.

У заяві Міноборони Росії йдеться, що навчання на півдні Астраханської області, що за тисячу кілометрів від українського кордону, продемонстрували «високий рівень згуртованості» серед військових.

У середу у НАТО заявили, що Росія накопичила на кордоні з Україною близько 20 тисяч військових і може ввести їх під виглядом миротворців. В альянсі вважають, що Росія може використати свої війська під прикриттям гуманітарної чи миротворчої місії.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російські миротворчі сили повинні перебувати в постійній готовності до виконання своїх завдань.

Посол Росії в ООН Віталій Чуркін раніше заявив, що Москва хоче послати гуманітарну місію для допомоги цивільному населенню на схід України.

В адміністрації президента України заявили, що введення на територію України «миротворчого контингенту» з боку Росії розцінюватиметься як пряма агресія.

XS
SM
MD
LG