Доступність посилання

ТОП новини

Активісти у Харкові закидали яйцями прихильників Кернеса


Прихильників Кернеса закидали яйцями
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

Прихильників Кернеса закидали яйцями

Активісти «Громадської варти Харкова» під час мітингу в суботу під стінами Харківської міської ради закидали яйцями учасників жіночого руху Харкова, що є також представниками «антимайдану». Ті прийшли підтримати політику Геннадія Кернеса як міського голови.

Кореспондент Радіо Свобода повідомив, що близько п’ятдесяти активістів пікетували мерію з вимогою відставки Кернеса через його підтримку недавнього рішення міських депутатів про присвоєння статусу «Почесних громадян Харкова» двом громадянам Росії.

Активісти «Громадської варти Харкова» стверджують, що така позиція міського голови неприйнятна в умовах прямої агресії Росії щодо України, натомість представники «антимайдану» нічого поганого у такому рішенні не бачать.

Після словесних сутичок представників обох мітингуючих сторін, у бік «антимайданівців» їхні опоненти почали жбурляти яйцями. Міліція, яка в цей час розділяла протестувальників «живим» коридором, в інцидент не втручалася.

На запитання кореспондента Радіо Свобода до активістів, навіщо вони почали кидатись яйцями в опонентів, серед яких були і жінки, один з представників «Громадської варти Харкова» Валентин Бестриченко відповів: «Так вирішила громада, тому і кидаємо».

З боку представників «антимайдану» натомість кричали:

«Якщо Кернеса не буде в Харкові, буде те саме, що в Києві».

На завершення акції «Громадської варти Харкова» розмістила на флагштоку біля мерії червоно-чорний прапор.

«Якщо поява жовто-блакитного прапора викликає роздратування у прихильників «антимайдану» і вони можуть його спалити, то ми вирішили біля мерії вивісити червоно-чорний прапор як символ боротьби і свободи», – пояснив такі дії Валентин Бестриченко.

6 серпня на сесії Харківської міської ради було ухвалено рішення про надання статусу «Почесних громадян Харкова» Павлові Фуксу, російському підприємцю та Олександру Шишкіну, членові комітету Ради Російської Федерації з оборони та безпеки.

XS
SM
MD
LG