Доступність посилання

ТОП новини

Гуманітарна допомога з Росії перетне кордон у Харківській області – Кучма


Леонід Кучма
Леонід Кучма

Гуманітарна допомога для Луганська, надана Росією під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста, перетне українсько-російський кордон на митному посту в Харківській області, повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» другий президент України Леонід Кучма.

«На засіданні контактної групи в понеділок було вирішено, що гуманітарна допомога пройде через Харківську область, маршрут до Луганська також визначено», – сказав він.

Кучма наголосив, що «допомогу надаватимуть під егідою Міжнародного Червоного Хреста, а колону супроводжуватимуть представники ОБСЄ».

Засідання контактної групи в понеділок відбулося у форматі відеомосту, в ньому взяли участь представники угруповання «ДНР», тоді як «ЛНР» не було. «Мабуть, вони не зацікавлені в отриманні цієї допомоги», – заявив Кучма.

Він також наголосив, що до Луганська буде доправлено не лише російські вантажі, а й також «допомогу України, ЄС і США».

«Дуже важливий розподіл цієї допомоги – передусім її мають отримати лікарні, дитячі садки, інтернати, інші люди, які її потребують. Жоден грам не мають отримати бойовики», – наголосив Кучма, зазначивши, що процесом розподілу допомоги керуватимуть представники МКЧК.

Автоколона з вантажем гуманітарної допомоги вирушила сьогодні з Московської області до південно-західного кордону Росії. В адміністрації Московської області повідомили, що «автоколона доставить жителям східної України близько 2 тисячі тонн гуманітарного вантажу, зібраного москвичами й жителями Московської області».

Гуманітарну допомогу доставлять 280 «КАМАЗів». Як повідомляють, серед відправлених вантажів – продовольство, зокрема 400 тонн круп, 100 тонн цукру, 62 тонни дитячого харчування, 54 тонни медичного майна і ліків, 12 тис. спальних мішків, 69 електростанцій різної потужності.

Влада Ростовської області заявила, що автоколона з Підмосков’я прибуде до Ростовської області.

XS
SM
MD
LG